Γεωγραφική τοποθεσία

 
Η επιλογή της κατοικίας μας αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής μας. Στους σημερινούς γρήγορους ρυθμούς που ζούμε το σπίτι μας είναι ο τόπος ξεκούρασης και επαφής με την οικογένεια μας και τους φίλους μας.
 
Ζητούμε την γαλήνη και την ησυχία της εξοχής μαζί με τις ευκολίες και τις παροχές της πόλης. Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν χώρο να παίζουν και εύκολη πρόσβαση στο σχολείο τους. Εκνευριζόμαστε όταν ψάχνουμε να παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας και δεν έχουμε το δικό μας χώρο στάθμευσης. Μας αρέσει να καθόμαστε σε ένα φαρδύ μπαλκόνι, να χαιρόμαστε τον καθαρό αέρα αποφεύγοντας τους θορύβους της πόλης.
 
Ονειρευόμαστε τα βράδια του χειμώνα να καθόμαστε δίπλα στο τζάκι με την οικογένειά μας. Θέλουμε να ήμαστε κοντά σε κινηματογράφους, σε εμπορικά κέντρα και να μπορούμε να χαρούμε το φαγητό και το ποτό μας κοντά στην θάλασσα.
Η ολοκλήρωση των παραπάνω επιθυμιών μας επιτυγχάνετε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού χωρίς από την άλλη να χρειάζεται να πληρώσουμε μια ολόκληρη περιουσία.
 
Καλώς ήρθατε στον Δήμο Θερμαϊκού
 
Απλωμένος σε 50 χλμ ακτογραμμής, ανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης, με πάνω από 10 οργανωμένες κρυστάλλινες παραλίες, 2 περιοχές natura (λιμνοθάλασσα Επανομής, λιμνοθάλασσα Αγγελοχωρίου), με 178 σπάνια προστατευόμενα είδη πτηνών και πάνω από 2500 είδη φυτών, αρχαιολογικά ευρήματα από τον 4ο- 5ο π.χ. αιώνα και ναούς χρονολογούμενους από το 1110 - 1865 μ.χ., σε απόσταση αναπνοής από το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (μόλις 15 χλμ), ο Δήμος Θερμαικού αποτελεί για τον επισκέπτη ιδανικό τουριστικό προορισμό όλες τις εποχές του έτους. Στα δεκάδες ταβερνάκια κυριολεκτικά πάνω στο κύμα μπορεί να απολαύσει κανείς φρέσκα θαλασσινά και παραδοσιακούς μεζέδες συνοδευόμενα από εξαιρετικό κρασί της περιοχής και το γνωστό τσίπουρο φτιαγμένο, με τον παραδοσιακό τρόπο που γεννήθηκε και μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά, από τοπικούς παραγωγούς.
 
Οι πιο γνωστές παραλίες ποταμός, φανάρι, αγελαδάρικο, παραλία Αγγελοχωρίου, παραλία Αγίας Τριάδας, παραλία Μπαξέ, παραλία Περαίας, σφύζουν από λουόμενους τους καλοκαιρινούς μήνες που απολαμβάνουν το μπάνιο τους, με θέα τον Όλυμπο και τη Νύφη του Θερμαϊκού.