e-μισθωτήρια συμβόλαια και ενεργειακά πιστοποιητικά. - 31/10/2014

Διευκρινήσεις έδωσε το υπουργείο οικονομικών σχετικά με τις ηλεκτρονικές δήλωσεις των μισθωτηρίων συμβολαίων στο www.gsis.gr.

Διευκρινήσεις έδωσε το υπουργείο οικονομικών σχετικά με τις ηλεκτρονικές  δήλωσεις των μισθωτηρίων συμβολαίων στο www.gsis.gr. Σύμφωνα με το υπουργείο οι δηλώσεις των πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης υποβάλλονται από 1/1/2014 και μετά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτυακής εφαρμογής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο διαδικτυακό τόπο www.gsis.gr, προκειμένου εκ των υστέρων να διενεργηθούν διασταυρώσεις για φορολογικούς σκοπούς. 

Στην απόφαση αυτή ορίζεται ότι, κατά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας υποβολής των πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης, η αναγραφή των στοιχείων του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης είναι προαιρετική (παρ. 1 αριθμ. 3).

Το υπουργείο διευκρινίζει οτι η απόφαση αυτή ορίζει την υποχρέωση παροχής αυτομάτως πληροφοριών σχετικά με οικονομικές συναλλαγές φορολογούμενων και σε καμιά περίπτωση δεν καταργεί την υποχρεωτική έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης κτιρίων.